torstai 17. maaliskuuta 2022

Puutarhuri Puutarhapalvelu Tampere: Miksi erilaisia pihan puutarhan omenapuita vaikka olisivat vain koristeomenapuita, kannattaa leikata säännöllisesti niin keväällä kuin juhannuksesta syksyyn aikajaksolla?

Puutarhuri Puutarhapalvelu Tampere: Miksi erilaisia pihan puutarhan omenapuita vaikka olisivat vain koristeomenapuita, kannattaa leikata säännöllisesti niin keväällä kuin juhannuksesta syksyyn aikajaksolla?

Tiedustelut tilaukset ensisijassa sähköpostilla Talonmiespalvelu@gmail.com
Puhelin: 044-3380291 whatsup: Osoitteenne: Tarkka katu, Kunta, toiveaikanne, käteistä varattu. 
Kotitalousvähennyskuitti tilaussähköpostiinne.

Omenpuun latvus harvenee, keventyy ja omenapuu tuottaa parempaa satoa, muumio-omenoiden ymv kasvitautien vähetessä.

Omenapuu kestää runsaankin sadon painon repeilemättä, kun on ajoissa harvennettu / ilmattu oksisto.

Kevätalven omenapuiden leikkauspalvelu Tampere Pirkkala Nokia Lempäälä Kangasala Pirkanmaa Talonmiespalvelu@gmail.com 11.3.2022 pic17

Huonokuntoiset, vaurioituneet ja kuolleet oksat, vesiversot sekä mahdollinen kilpalatva / kilpalatvat poistetaan omenapuusta puukohtaisesti. Yleensä pihassa on useampi omenapuu.

Leikkauksella voidaan säädellä puun korkeutta ja muotoa, esim pois piharakenteiden päältä.

Parhaassa tapauksessa omenapuiden leikkauksilla pystytään vähentämään estämään kasvitauteja kun tropiikki-ilmasto katoaa oksistosta.

Jotkut omenapuulajikkeet saattavat ensimmäisen kevätleikkuun jälkeen tuottaa runsaasti vesiversoja on erityisen tärkeää jatkaa puiden hoitoa heti juhannuksen jälkeen ja seuraavina vuosina.

Kevätalven omenapuiden leikkauspalvelu Tampere Pirkkala Nokia Lempäälä Kangasala Pirkanmaa Talonmiespalvelu@gmail.com 11.3.2022 pic22

Lue omenapuiden leikkauksista halutessasi lisää: Omenapuun leikkaaminen varmistaa kukinnan ja sadon. Sivuiltamme löydät lisätietoa kuvastoa myös muiden pihapuiden hedelmäpuiden leikkauksista.

------------------------------
Kuvastoa tässä ja muissa aihepiirin blogeissani omenapuiden leikkauskalustosta, mitä pyritään aina vuosittain päivittämään ulottuvammaksi. Luotettavaksi toimintavarmaksi olemme havainneet Stihilin kaluston, mitä ollaan jälleen laajentamassa uusin hankinnoin: Uudessa Stihl oksasha HT-133 on 90 cm lisää ulottuvuutta verrattuna aiempaan mikä ohessa maksimipituudessaan vasemmalla lyhyempänä versiona:


Pihapuutarhuri Puutarhapalvelu Tampere Omenapuiden oksistoja varten oksasahoja Stihl erilaisina versioina

Omenapuiden kevätleikkauksia Tampereen Härmälässä 11.3.2022 Piha- ja puutarhatyöt Tampere Talonmiespalvelu@gmail.com pic9

Tiedustelut tilaukset ensisijassa: Talonmiespalvelu@gmail.com 

------------------
---------------------